STRÖMFORS X ADVENTURE

Frontier Wilderness / Rajaseudun Erämailla 

24-26.5.2024

STRÖMFORS X ADVENTURE

24-26.5.2024 Strömfors, Loviisa, Suomi

Järisyttävän jännittävä ja mielenkiintoinen Seikkailu-urheilutapahtuma Strömforsin sydämessä. Strömforsin ruukin alue ja ympäristö on tajuttoman monipuolinen, niin luonnon ja ympäristön osalta, kuten myös kulttuurihistoriallisessa mielessä.

Strömfors sijaitsee Itäisen Kymijoenhaaran (Amazon), eli vanhan Suomi-Ruotsi ja Venäjän välisellä rajalla, eli kulttuurihistoriallisessakin mielessä merkittävä kohde. Strömforsin seutu on syvien erämaiden ja mahtavien luontokohteiden lisäksi merkittävä historianteos tai vähintään aikamatka menneisyyteen. Alueella voi monissa paikoissa vielä havaita muinaislinnoitteita ja jopa keskiaikaisia rakennelmia.

Lauantaina sarjoja on neljä: 4h Easy pleasy , 4h Medium Rare+ , 7-9h Medium Rare sekä 10-12h Tough Day.
Valitkaa itsellenne sopiva sarja ja ottakaa rohkeasti laji haltuun ja olet elämyksen rikkaampi sekä pari pykälää valmiimpi seuraavaan koitokseen. Lisää tietoa sarjoista löytyy sarjojen esittelysivuilta.

Lauantaipäivän ympärille avautuu muita kohdennettuja pikkuhupi-tapahtumia yrityksille, yllytyshulluille ja seikkailunhaluisille. Luvassa on erilaisia lajikokeiluja, spurttitapahtumia, haasteita, adrenaliinia sekä kestävyyttäkin sisältäviä erimittasia tempauksia. Lisätapahtumista kannattaa pysyä kuulolla ja valita itselle se mieluisin. Osa toimii oivana lämmittelynä lauantain seikkailulle. Näistä lisää kevään aikana.Strömfors X Adventuressa liikutaan meloen, pyöräillen, jalan. Reitin varrella on paljon erilaisia haasteita sekä tehtävärasteja (quest). Tarjolla on monipuolisia ja kiinnostavia tehtäviä ja sarjajako mahdollistaa seikkailuvaihtoehtoja niin aloitteleville seikkailijoille, kuin kokeneille konkareille.

Lisää tietoa sarjoista löytyy sarjojen esittelysivuilta. Lähtöpaikkoja sarjoihin on rajoitettu määrä.
Strömfors X Adventuressa liikutaan meloen, pyöräillen, jalan ja ehkä myös uiden. Reitin varrella on paljon erilaisia haasteita sekä tehtävärasteja (quest). Tarjolla on monipuolisia ja kiinnostavia tehtäviä ja sarjajako mahdollistaa että seikkailuvaihtoehtoja löytyy niin aloitteleville seikkailijoille kun myös kokeneille konkareille.
Lauantaina on tarjolla 4 - 12 tunnin päämatkat:

4h Easy pleasy

Oiva valinta seikkailunhaluisille ja itsensä ylittäjille nautiskelijoille. Koe Strömforsin kauneimmat ja eriskummallisimmat kohteet. Ei pelkokerrointa eikä vaadi tarkkaa suunnistustaitoa. Mukavankynnyksen sarja.

4h Medium Rare+
Neljään tuntiin lisätään haastetta ja tiukkoja tilanteita. Erinomainen valinta jengille, joka kaipaa pientä adrenaliinia ja tiukahkoja haasteita.

7-9h Medium Rare
Pitkä päivä monenlaisilla koukerolla. Kestävyys kunniaan. 4h Easy Pleasyn tuplamatka, jossa tehtävää ja nähtävää yllin kyllin. Ei liikaa pelkokerrointa eikä vaadi tarkkaa suunnistustaitoa.

10-12h Touch Day
Kaikki mitä päivärannekkeella saa. Nauti seikkailusta koko päivä. Kierrä kaikki kauimmatkin lumoavat kohteet ja tehtävät. Saavu auringonlaskun tai iltahämärän saattamana meloen kohti Strömforsin ruukkialueen tunnelmallista ravintolailtaa.
Rentoa meininkiä, mukavaa tiimityöskentelyä ja hauskaa matkantekoa eriteemaisilla tehtävillä. Siitä on Strömfors X Adventure tehty.

Seikkailun jälkeen odottavat saunat, ruokailut sekä tiukat jälkipelit. 
Majoituksista lisää majoitussivulta.
Rentoa meininkiä, mukavaa tiimityöskentelyä ja hauskaa matkantekoa eriteemaisilla tehtävillä. Siitä on Strömfors X Adventure tehty. 

SARJAT / CLASSES

4h EASY PLEASY on mainio vaihtoehto matalankynnyksen suorittajille, eli aloitteleville yllytyshulluille. Seikkailu kiertää Strömforsin lähialuetta mukavalla ja hiukan helpoimpia haasteita pitkin, mutta kuitenkin turvallisesti ja ilman kovimpia tehtäviä. Reitti on suunniteltu kaikentasoisille menijöille joilla on reilu puolen työpäivän mittainen kunto. Reitin varrelle osuu vähintään yksi huoltopiste jossa on järjestäjien tarjoamia juomia ja virvokkeita. Ilmoittaudu mukaan!

Reitin varrella voi joutua eriskummallisten tehtävärastien (quest) pariin, eikä aina voi mennä siitä mistä aita on matalin. Questit ovat kuitenkin hivenen helpompia kuin tapahtuman vaativimmat, eli erinomaista haastetta ilman pahimpia koukeroita. Ilmoittaudu mukaan!
Lue Lisää..

4h MEDIUM RARE on sähäkkä ja runsasmausteinen sarja jossa yllytyshulluudesta ja erilaisista osaamistaidoista on hyötyä.

Neljän tunnin Medium Rare sarja on Easy Pleasy sarjaa vaativampi ja ihanneaikaan pääseminen vaati jo onnistumisia läpi suorituksen, eikä vauhtiakaan voi himmailla. Sarjan voi myös suorittaa matalammalla kynnyksellä siten, että toteuttaa eri elementin enemmän kiertäen ja varmistaen. Tällöin toki aikaakin kuluu enemmän.

Sarja on mainio vaihtoehto kaikille, joilla on reilu puolen työpäivän mittainen kunto ja haluaa haasteellisempaa sisältöä ja adrenaliinia. Ilmoittaudu mukaan!

7h MEDIUM RARE  sopii niin kokeneille kuten myös aloitteleville yllytyshulluille. Tämä tarkoittaa että Seikkailu kiertää 4h EASY PLEASY sarjaa kauempaa ja hivenen vaativampaa kolkkaa, mutta kuitenkin turvallisesti ja ilman kovimpia tehtäviä. Reitti on suunniteltu kaikentasoisille menijöille joilla on työpäivän mittainen kunto. Reitin varrelle osuu vähintään yksi huoltopiste jossa on järjestäjien tarjoamia juomia ja virvokkeita.

Ilmoittaudu mukaan!

Melontakalusto – avokanootti meloineen ja kelluntaliiveineen – sisältyy osanottomaksuun.


Suoritus voi kestää nopeimmilta alle 7 tuntia, mutta suurin osa viettänee reitillä aikaa 7-9 tuntia.

Reitin varrella voi joutua eriskummallisten tehtävärastien (quest) pariin, eikä aina voi mennä siitä mistä aita on matalin. Questit ovat kuitenkin hivenen helpompia kuin tapahtuman vaativimmat, eli erinomaista haastetta ilman pahimpia koukeroita.

MEDIUM RARE 7h sarjojen lähtö ovat lauantaina 25.5 klo 10.30. Lähtöpaikkoja on rajoitettu määrä ja täytämme paikkoja sitä mukaan kun ilmoittautumisia tulee.

Lähtölistat julkaistaan viimeistään 22.5. Joukkueessa vapaa kokoonpano. Lähtöajasta riippumatta kaikki osallistuvat samaan sarjaan.

- Yhteismatka n. 70-90km

- Suoritus alkaa Prologitehtävällä.

- Pyöräilyä, polkujuoksua/suunnistusta, melontaa ja tehtävärasteja (quest)

- Suunnistusosiot ovat riittävän helppoja myös aloittelijoille. Riittää että osaa suunnistuksen karttamerkit. Paremmalla suunnistustaidolla voi hyötyä ajallisesti käyttämällä nopeampia mutta haasteellisempia reitinvalintoja.

- Keskivaikea sarja. Kestävyydestä on hyötyä.

- Pyöräilyosion selvittää mainiosti hybridipyörällä/tavallisella fillarilla, ellei täysin eksy reitiltä. Nautiskelijat saavat myös osallistua sähköavusteisella pyörällä.


Pakolliset varusteet:

 • Pyörä (hybridi/maasto), pyöräilykypärä, renkaanvaihto/paikkausvälineet
 • 1 matkapuhelin vesitiivisti pakattuna
 • Ensiapupakkaus (laastari, ensiside, urheiluteippi, avaruuslakana)
 • kelluntaliivi vesillä (tulee järjestäjältä)

Suositeltavat varusteet:

 • Varapuhelin
 • Säänmukainen varustus (veden- tuulenpitävä takki)
 • Juomapullo tai -reppu
 • Evästä ja energiaa oman tarpeen mukaan

Ilmoittautuminen

2h Beginners luck

Ilmoita molemmat joukkuejäsenet. Joukkueen koko 2 henkilöä. Lähtöajat 17:30 ja 18:30. Ilmoita lähtöaikatoiveesi ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrimme vastaamaan toiveisiinne mahdollisimman hyvin.

Ilmoittautuminen 6.8 mennessä: 40,00 € 
Ilmoittautuminen 31.8 mennessä: 50,00 €
Ilmoittautuminen 15.9 mennessä: 60,00 €

4h Easy Pleasy

Ilmoita molemmat joukkuejäsenet. Joukkueen koko 2 henkilöä. Lähtöajat 10:00, 11:30 ja 13:00. Ilmoita lähtöaikatoiveesi ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrimme vastaamaan toiveisiinne mahdollisimman hyvin.
Ilmoittautuminen 6.8 mennessä: 70,00 €
Ilmoittautuminen 31.8 mennessä: 80,00 €
Ilmoittautuminen 15.9 mennessä: 90,00 € 

6h Medium Rare

Ilmoita molemmat joukkuejäsenet. Joukkueen koko 2 henkilöä. Lähtöajat 11:00, ja 12:30. Ilmoita lähtöaikatoiveesi ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrimme vastaamaan toiveisiinne mahdollisimman hyvin.
Ilmoittautuminen 6.8 mennessä: 85,00 €
Ilmoittautuminen 31.8  mennessä: 95,00 €
Ilmoittautuminen 15.9  mennessä: 105,00 €  


Ilmoittautuminen sisältää:

 • Kaikki kisajärjestäjien antamat kilpailumateriaalit:
  kartat, karttamuovit, reittikirja, numeroliivit.
  • Reaaliaikainen LIVE tulosseuranta noin 15kpl väliaikapaikalla.
  • Tapahtumakuvaus kilpailun aikana. -> Kuvien vapaa käyttö somessa #stromforsxadventure #xadventure
  • Melontakaluston kelluntaliiveineen ja meloineen (myös omat melat sallittu).
  • Quest-rastien välineistön
  • Vettä, urheilujuomaa ja energiapitoista purtavaa maastossa yhdellä keskeisellä vaihtopaikalla, sekä maalissa.
  • Kisan jälkeinen ruokailu upeassa Strömforsin Myllyssä (lauantaina)
  • Rantasauna lämpimänä (lauantaina)
  • Parhaimmat palkitaan
  • Ilmainen autopaikoitus kisakeskuksessa
  • Lumoavan kaunis kisakeskusympäristö ja luonto! 

Osallistumisen voi myös maksaa liikuntaeduilla.
Toimi seuraavasti: Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@xendurance.fi.
1) Kirjoita sähköpostiin: - Joukkueen nimi - Sarja - Osallistujan nimi - Maksutapa.
2) Maksa verkko/mobiilimaksulla Smartum, Edenred, ePassi.
- Etsi ja valitse käyttöpaikaksi: Strömfors X Adventure ja suorita maksu.
Saamme tiedon suorituksestanne palveluntarjoajan järjestelmästä.

Voit myös maksaa paperillisilla liikuntaseteleillä. Setelit voi postittaa osoitteeseen:
Extreme Endurance Athletics ry, Kalaxinite 41, 07320 Jakari.
Tai tuoda tapahtumapaikan infoon materiaalinluovutuksen yhteydessä.

VARAA OMA SEIKKAILUSI

Strömfors X Adventure

Ruukintie 10, 09790 Strömfors

+358407739449

info@xendurance.fi

@stromforsxadventure

Viestintä ja Valokuvaus
Tapahtumaan osallistuvan nimi ja joukkue julkaistaan lähtölistoissa sekä tapahtuman jälkeen tulosluetteloissa.


Tapahtuman kisakeskuksessa ja maastossa kuvataan valokuva- ja videomateriaalia. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt, että sinusta otettua materiaalia voidaan käyttää tapahtumaan liittyvässä tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Valokuva- ja videomateriaalia ei myydä eteenpäin. Osallistujilla on oikeus käyttää järjestäjän kuvamateriaalia omissa somepäivityksissään.

Tapahtuman järjestäjä voi lähettää ennen tapahtumaa ja tapahtuman jälkeen sähköpostilla osallistujia palvelevaa tietoa tapahtumasta ja sen yhteistyökumppaneista.

Seuraa tapahtuman Facebook ja Instagram sivustoa sekä tapahtuman kotisivuja.